Kommentaren skrev Göran Fredriksson på sociala medier i somras. Arkivbild. Foto: TT

Alvestapolitiker uttryckte sig kränkande om Annie Lööf

Uppdaterad
Publicerad

En Alvestapolitiker, som valdes in på ett sverigedemokratiskt mandat 2014, har uttryckt sig rasistiskt och sexistiskt gentemot Annie Lööf (C) i sociala medier. Det skriver P4 Kronoberg.

Alvestapolitikern Göran Fredriksson har skrivit en rasistisk kommentar i sociala medier om Centerpartiets ledare Annie Lööf, skriver P4 Kronoberg.

Det var i somras han skrev: ”Hon vill nog bli rövknullad av dessa jävla invällande babianer”.

SVT Nyheter Småland ringer upp Göran Fredriksson, men innan vi hinner ställer några frågor lägger den folkvalda politikern på luren. Men till P4 Kronoberg säger han först att han inte vet ifall han har skrivit den här kommentaren, men säger sedan att ”det var väl när jag var förbannad någon gång”.

Göran Fredriksson är invald i kommunfullmäktige i Alvesta kommun genom en så kallad öppen lista för Sverigedemokraterna, men lämnade nyligen partiet. Han sitter fortfarande kvar som politisk vilde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.