Antalet besökare i Ljungby Arena får från och med fredagen inte överstiga 150 personer. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Ammoniak läckte i Ljungby Arena – match måste flyttas

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen upptäcktes en mindre läcka av ammoniak i Ljungby Arena. Som en säkerhetsåtgärd har antalet besökare begränsats i arenan.

Enligt Troja Ljungbys hemsida innebär läckan att hemmamatchen mot Tyringe, som skulle ha spelats under lördagen, skjuts upp till den 19 februari.

Enligt Ljungby kommuns hemsida är de värden som uppmätts efter läckan låga och ofarliga. Begränsningen av publikantalet till max 150 personer är enligt dem därför en ren säkerhetsåtgärd.

Övriga verksamheter i hallen kommer dock att fortsätta som planerat.

Enligt kommunen ska räddningstjänsten hålla koll på gashalten de närmaste dagarna. På måndag fattas sedan beslut om vad nästa steg blir.

Ammoniaken som läckt kommer från de slangar som ligger ingjutna i betongen under isen, och som används för att kyla den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.