Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet visar klubbdirektören Tomas Lundberg och byggnadsentreprenören Jonatan Axelsson upp förändringarna som är på gång Amokabel-hallen. Foto: Ludwig Fleetwood

Amo HK:s hallrenovering är i fas inför premiären i Handbollsligan

Publicerad

Om en och en halv månad är det seriepremiär för Amo handboll. Laget från den lilla småländska orten Alstermo som i våras tog klivet upp i Handbollsligan är mitt uppe i renoveringen av Amokabel-hallen.

– Det går enligt plan, vi kommer vara klara med de förbättringen som förbundet vill se i slutet av augusti, säger Amo Handbolls klubbdirektör Tomas Lundberg

När det i våras stod klart att Amo skulle spela i Handbollsligan säsongen 2023/24 drog hallfrågan igång. Amokabel-hallen är liten och uppfyller inte de krav som det Svenska Handbollförbundet har för spel i högsta ligan. Eftersom klubben har presenterat ett förslag på en ombyggnad som ska stå klar till säsongen 2025-26 får Amo dispens att spela i den lilla hallen tills vidare – om de gör några mindre justeringar.

De har bland annat gjort handikappsanpassningar, utökat antalet åskådarplatser från 650 till 750 platser, installerat fibernätverk och byggt ett nytt rum för media.

– Ett av deras viktigaste krav var att de vill ha filmkamerorna riktade mot publiken så det blir bättre stämning i TV-sändningen. Nu har vi byggt ett helt nytt rum för det på motsatt långsida jämfört med vad vi hade tidigare.

Hoppfull inför säsongen

Inför seriepremiären som sker på bortaplan mot HIF Karlskrona den 15 september är Tomas Lundberg hoppfull. Inte minst med tanke på de fem nyförvärv laget tagit in till i år. Amo har bland annat värvat den rutinerade 35-åringen Vasko Sevaljevic som gjort över 70 landskamper med Montenegro och som spelade Champions League så sent som säsongen 2020/21.

– Målet är att hålla oss kvar. Många ser oss som en intressant nykomling, kan vi få ihop laget bra så att alla kämpar och drar åt samma håll tror jag vi lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.