Angelica Bengtsson hoppar på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtssons premiär i friidrottsarenan i Växjö bjuder på tuffast möjliga motstånd.

– Jag kommer att ta till den energi som min hemmapublik ger mig och använda det självförtroendet till att hoppa högt, säger Angelica Bengtsson med ett leende.

Angelicas karriär startade i IFK Växjö men redan 2009 flyttade hon till Stockholm för att tävla för Hässelby SK. Det är fortfarande hennes klubb men numera bor hon i Paris med sin franske pojkvän. Men flytten till Frankrike var från början inte riktigt som hon tänkt sig. Detta trots att hon tränade för samma tränare som den franske världsrekordhållaren för herrar, Renaud Lavillenie.

– Jag kände att jag blev starkare och fick bättre teknik men resultaten uteblev, säger Angelica Bengtsson.

– Men nu kommer resultaten också och det är ju skönt, säger hon.

Stark finsk konkurrent

Den starkaste konkurrenten under lördagens tävling är 17-åriga finskan Vilma Murto som nyss knyckte Angelicas rekord genom att hoppa 4,71. Men även svenska Mikaela Meijer som har hoppat högt på senaste tiden är med.

– Att finskan har hoppat högre än jag sporrar mig. Att hon bara är 17 år och redan har hoppat högre är bra för min motivation och tror att det kan göra att jag omedvetet hoppar högre, säger Angelica.

Vill komma till VM

Målet för säsongen är OS dit Angelica redan kvalificerat sig. Men hon är ännu inte klar för VM vilket är anledningen till att de kommande tävlingarna är viktiga.

– Eftersom jag inte vet om jag kommer till VM så satsar jag stenhårt på Nordenkampen och Globengalan.

Saknar Sverige

Men det är inte bara stavhopp som gäller för Angelica. Hon pluggar statistik på Karlstads universitet på distans för att ha något att falla tillbaka på. Och kanske kommer hon tillbaka till Sverige så småningom.

– Det finns inga konkreta planer just nu, men funderingar finns det för jag saknar ändå Sverige lite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.