Fredagens konkursbesked kom oväntat för personalen på Mönterås Metall. Foto: SVT

Blandade reaktioner efter konkursbesked i Mönsterås

Uppdaterad
Publicerad

”Som en blixt från en klar himmel”, säger några som SVT Nyheter har talat med om konkursen på Mönsterås Metall. Andra menade att beskedet var väntat på grund av dålig ekonomi. Under måndagen informerades de anställda av konkursförvaltaren.

I fredags kom beskedet att runt hundra personer riskerar att förlora sina jobb då Mönsterås Metall lämnade in sin konkursansökan till Kalmar tingsrätt. Många vittnar om att företaget gått dåligt under lång tid och menar att det var ett ganska väntat besked. För andra kom det som en chock.

Under måndagen inventerade personalen lokalerna och planen är att fortsätta med det arbetet under tisdagen. Mönsterås Metalls kunder har fortfarande ordrar hos företaget.

Penningbrist

– Det är inte på grund av arbetsbrist som detta uppstått utan penningbrist, säger Kjell Skyllborg, fackordförande på AB Mönsterås Metall.

Han beskriver det som ”ett slag i ansiktet” efter att ha fått beskedet efter att ha suttit i en löneförhandling.

– Så det är tufft faktiskt. För egen del är min framtid tryggare, jag är 66 år så jag är nästan pensionär. Men det finns ju 99 till som det är ett problem för, säger Kjell Skyllborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.