Arsi Piispanen förbererder publiken inför tisdagkvällens smålandsderby när Växjö Lakers gästar Oskarshamn. Foto: Karin Ahlgren

Äntligen fullsatt hockeyderby i Oskarshamn igen – arenan fylld med nallar

Uppdaterad
Publicerad

När IK Oskarshamn tar emot Växjö Lakers i ett Smålandsderby på tisdagskvällen är arenan äntligen fullsatt igen. Läktarna pryds av tusentals nallar som sålts till förmån för Barncancerfonden.

Idén med en ”Nallematch” fick klubben från en fotbollsmatch i Nederländerna där inköpta nallar på läktarna gav pengar till välgörenhet. Projektet i Oskarshamn har letts av den förre OIK-spelaren och publikfavoriten Arsi Piispanen. 

– Jag är jättestolt över att folk har ställt upp så mycket. Spelarna i Oskarshamn och Växjö har också köpt nallar, säger han till SVT. 

Över en halv miljon insamlade

Klubbens målsättning var att fylla arenan med minst 3 000 gosedjur vilket skulle ge omkring en halv miljon kronor till Barncancerfonden. Men redan på måndagen var målet uppnått med råge. Några timmar kvar till match så hade nästan 600 000 kronor samlats in. På läktaren väntade över 3 000 nallar på kvällens första tekning. 

 – Fantastiskt initiativ av klubben och kul att äntligen se en fullsatt arena, säger Nichlas Torp i IK Oskarshamn som värmer upp inför kvällens drabbning. 

Matchen mellan Oskarshamn och Växjö spelas på tisdagskvällen med start klockan 19.

Kolla in över 3000 gosedjur i en fullsatt arena i klippet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.