Foto: Johan Nilsson/TT

Araby fortfarande särskilt utsatt område: ”Kan jobba långsiktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen presenterade under måndagen vilka områden som betecknas som särskilt utsatta. Araby i Växjö bedöms precis som tidigare som ett särskilt utsatt område.

Från kommunalt håll har det riktats kritik mot att det finns en risk att områden som hamnar på listan stigmatiseras. Men den kritiken delar inte Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

– Min uppfattning är att det är väldigt bra att vi landade i att det var en offentlig lista. Det innebär att polis och kommun kan ha samma lägesbild, säger hon till SVT Nyheter Småland.

”Kan jobba långsiktigt”

Anna Tenje ser det som positivt att Araby finns kvar på listan eftersom hon menar att det ger förutsättningar för kommunen och polisen att jobba långsiktigt.

– Vi ska fortsätta med de insatser som vi har gjort, samarbetet vi har haft har ju varit väldigt bra.

Vad är det som ni har gjort exempelvis?

– Bland annat har vi samordnat fältverksamheten och vi jobbar med den så kallade Skottlandsmodellen både där och i Lammhult. Det är många olika åtgärder som vi har gjort, säger Anna Tenje.

Här kan du läsa vad som gör att ett område betecknas som utsatt och särskilt utsatt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.