Foto: TT/Peter Andersson.

Arbetsförmedlingen säger upp 94 anställda

Publicerad

På tisdagseftermiddagen blev det känt att 1600 anställda sägs upp från Arbetsförmedlingen. I Kalmar och Kronobergs län berörs 94 anställda. ”Tråkigt att behöva säga upp folk”, säger myndighetens chef i Småland och Blekinge, Peter Andersson.

Tidigare i våras varslades 4 500 från myndigheten. Under tisdagen kom beskedet att 1600 anställda blir uppsagda, 94 av dessa i Kalmar och Kronobergs län.

– Sedan varslet kom har många sökt sig vidare till andra företag, vi har haft en stor omsättning på personal på sistone. Det är tråkigt att behöva säga upp folk, säger Peter Andersson, verksamhetsområdeschef för Småland och Blekinge.

Tio orter i Kalmar– och Kronobergs län kommer att förlora sina kontor när Arbetsförmedlingen lägger ner, det meddelades tidigare i mars.

Nybro, Färjestaden, Emmaboda, Alvesta, Lessebo, Markaryd och Borgholm finns bland de orter där kontoren föreslås läggas ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.