Foto: Kaisa Andersson SVT

Arbetsplatsolycka på Södra Cell – man död

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig man avled i en arbetsplatsolycka på tisdagsförmiddagen. ”Arbetsplatsen står nu helt stilla och alla anställda får hjälp om de vill”, säger Carsten Wieger, platschef på Södra Cell i Mönsterås där olyckan skedde.

En man i 50-årsåldern har avlidit efter en arbetsplatsolycka på Södra Cell i Mönsterås. Olyckan inträffade tidigt på tisdagsmorgonen. Mannen blev då svårt brännskadad och fick föras med ambulans till sjukhus, där han under förmiddagen avled.

– Vi kan tyvärr bara bekräfta att detta har hänt. Vi jobbar för att stötta den avlidne mannens familj. Arbetsplatsen står nu helt stilla och alla anställda får hjälp om de vill, säger Carsten Wieger, platschef på Södra Cell, till SVT Nyheter.

Skulle byta maskindel

Olyckan inträffade när mannen skulle byta en maskindel på en torkmaskin. Vad som orsakade olyckan är ännu inte känt. Företaget inväntar polisens utredning och under tisdagen ska tekniker undersöka platsen. Polisen ska också hålla förhör med kollegor till den nu avlidne mannen för att utreda händelsen.

Det är alltså för tidigt att prata om vad som kan förhindra liknande olyckor i framtiden, påpekar Carsten Wieger.

– Vi får invänta Arbetsmiljöverkets utredning, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.