Niklas Källner och Kattis Ahlström letar i arkiv efter arvingar till Paula Hudolin som bodde i Älmhult i nästan 50 år. Foto: SVT

Älmhultskvinnas ättlingar sökes i tv-program

Paula Hudolin kom från Jugoslavien till Älmhult på 60-talet. När hon dog 2013 lämnade hon inga kända arvingar efter sig. I kväll söker SVT upp hennes arvingar i programmet ”Arvinge okänd”.

I kväll torsdag sänds fjärde avsnittet av SVT:s program ”Arvinge okänd”. I programmet letar programledarna Niklas Källner och Kattis Ahlström upp hittills okända arvingar för att ge ett arv till just dem. Kvällens program tar avstamp i Älmhult, där Paula Hudolin bodde under större delen av sitt liv.

Till Älmhult på 60-talet

Paula Hudolin lämnade 300 000 kronor efter sig när hon dog 2013.

Paula Hudolin flydde från Titos kommunistiska Jugoslavien, via Italien, till Sverige och Älmhult på 60-talet. Hon kom till Sverige alldeles ensam, fick aldrig några barn och lämnade inga kända arvingar efter sig i Sverige när hon dog 2013, 94 år gammal. Hon efterlämnade ett arv på 300 000 kronor.

I programmet reser den gode mannen Anton Bozic, som kom till Älmhult samtidigt som Paula Hudolin, till Slovenien för att söka upp okända arvingar.

”Visste inte antal syskon eller syskonbarn”

– Utgångsläget var att den gode mannen kände till två arvingar till den här kvinnan. Annars visste vi inte hur många syskon eller syskonbarn kvinnan hade och inte heller var de befann sig, säger Martina Pettersson, projektledare på SVT.

Den gode mannen Anton Bozic hade lovat Paula Hudolin att leta rätt på hennes arvingar. Det var det som fick honom att be om hjälp av SVT:s ”Arvinge okänd”.

Programmet sänds i kväll torsdag klockan 21 i SVT1 och SVT Play. Du kan också se programmet i SVT Play.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer