Foto: Scanpix

Astrid Lindgrens värld får 9,5 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby får 9,5 miljoner av Tillväxtverket. Pengarna ska gå till fortsatt expansion av parken och för att locka fler turister.

Katthult byggs ut

Utvecklingsstödet är till den storsatsning som Astrid Lindgrens Värld gör i en ny miljö till Emil i Lönneberga. Utöver miljön Katthult, så innefattar satsningen även byggandet av en gammal stadsmiljö med restaurang, djurstallar, kontakthagar för djur, samt iordningställande av kringliggande skogs- och hagmiljöer.

Satsningen är en del i Astrid Lindgrens Världs strävan att kunna ta emot fler besökare, förlänga säsongen och höja parkens attraktionskraft i och utanför Sverige.

– Fantastiskt roligt! Säger Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld. Stödet från Tillväxtverket ger oss möjlighet att förverkliga den nya Katthultmiljön på det sätt vi planerat. Vi ser det också som en tydlig bekräftelse på vår betydelse för den regionala tillväxten på kort och lång sikt, en bekräftelse som vi gläds mycket över.

Parken som grundades 1981 är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 460 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer