Anders Johansson från Linköping är 14-faldig svensk mästare i konstflyg. Foto: Martin Heppich/SVT

Se svenska mästarens fräcka flygkonster

Publicerad

Växjö-RC är en klubb med ungefär 40 medlemmar som ägnar sig åt radiostyrda flygplan, båtar, helikoptrar och drönare. Under lördagen anordnade klubben ett evenemang i Tipshallen i Växjö och bjöd för nionde året i rad in entusiaster från hela Sverige.

Under vinterhalvåret brukar Växjö-RC (radio control) träffas varannan vecka och flyga med sina radiostyrda plan i en idrottshall. Men en gång om året brukar de hyra Tipshallen i Växjö och bjuda in flygentusiaster från hela Sverige att deltaga.

En som kommit för att flyga lite och träffa vänner med samma intresse är Anders Johansson, 14-faldig svensk mästare i konstflyg.

– Många unga flygentusiaster tappar ofta intresset när tjejer och senare familj kommer in i bilden, men sen brukar de dyka upp igen med sina radiostyrda flygplan. Det är roligt. Man träffar många man känner på dessa tillställningar, säger Anders Johansson ifrån Linköping.

I klippet ovan kan du se bilder på flygkonsterna från lördagens event i Tipshallen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet