Arkivbild. De åtta lodjur som var tillåtna under årets licensjakt i Kronobergs län har nu skjutits. Foto: Junge, Heiko

Licensjakten avslutad – alla lodjur skjutna i Kronobergs och Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Årets licensjakt på lodjur har nu avslutats i Kronobergs och Kalmar län. De åtta djur i Kronoberg och de sex djur i Kalmar som var tilldelade har skjutits.

De åtta lodjuren i Kronoberg har skjutits i trakterna av Växjö, Alvesta, Älmhult och Tingsryd. Det rör sig om fyra hanar, tre honor och en unge (hane).

– Jakten har skett på ett ansvarsfullt sätt, inga skadeskjutningar har rapporterats. Några eftersök på de fällda djuren har därmed inte behövts. Det har inte heller förekommit några jaktstörningar eller rapporterats in andra incidenter, säger Christine Godeau, naturskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Kronoberg, i ett pressmeddelande.

Även i Kalmar län har licensjakten avslutats. Totalt har sex lodjur skjutits under årets licensjakt. De rör sig om sex hanar som skjutits i trakterna av Vimmerby, Högsby, Nybro, Mönsterås och Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.