Det är i nuläget oklart om läktaren ska renoveras eller rivas helt. Foto: SVT / Ricardo Garcia

Barn misstänks ha anlagt branden på fotbollsläktaren i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har förhört ett barn efter branden på Lagavallen i Ljungby. Barnet har delgivits misstanke om grov mordbrand, men nekar till brott, något Smålandsposten var först med att berätta.

Eftersom barnet är under 15 år hölls förhöret med ett juridiskt ombud närvarande. Det ska finnas omständigheter som talar för och emot att barnet ifråga har varit inblandad i branden.

Efter förhöret släpptes barnet av åklagaren.

– Vi har ännu inte kommit fram till vad som har hänt, säger åklagare Annie Runander till SVT.

Inga ytterligare misstänkta

Enligt henne finns det i nuläget heller inte några ytterligare misstänkta. Vad som ledde polisen till det misstänkta barnet vill Annie Runander inte kommentera.

– Utredningen går nu vidare med fortsatta förhör och insamlande av teknisk bevisning. Men vad det består av vill jag inte gå in på.

Kan inte dömas till straff

Eftersom den misstänkte är under 15 år görs utredningen enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare. När utredningen är klar kan sociala myndigheter fatta beslut om åtgärder.

Barn som är under 15 år kan inte dömas till straff i en domstol.

Fotbollsläktaren på Lagavallen totalförstördes på midsommardagen. Ingen naturlig brandorsak upptäcktes, en förundersökning om grov mordbrand startades.

KLIPP: Öster hjälper Ljungby IF efter läktarbranden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är gentilt av Östers IF att kontakta oss och erbjuda stöd och hjälp så att denna match kan genomföras, säger Mats Berglund, styrelseledamot Ljungby IF. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer