Bergs Timber minskar produktionen efter angreppen

Uppdaterad
Publicerad

I januari flyttar Bergs Timber sitt huvudkontor från Mörlunda till Vimmerby. I samband med det kommer företaget även minska sin produktion. Orsaken är ett överskott av råvara på marknaden på grund av granbarkborrens härjningar.

Under sommaren har de utbredda angreppen av granbarkborre fortsatt på flera håll runt om i Centraleuropa med följd att det finns ett överskott av råvara. Det är anledningen till att företaget nu minskar produktionen vid de svenska sågverken med drygt 35 000 kubikmeter, vilket motsvarar cirka sex procent av den svenska årsproduktionen.

– Vi genomför produktionsbegränsningar för att normalisera våra färdigvarulager och för att förbättra vår marknadsmix. Vi kommer tillsammans med våra fackliga representanter diskutera hur produktionsbegränsningen praktiskt ska genomföras, säger Peter Nilsson, VD, i ett pressmeddelande.

Utöver minskningen i produktionen kommer även huvudkontoret att flyttas från Mörlunda i Hultsfreds kommun till Vimmerby. I samband med det avvecklas även koncernens kontor i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.