Tågvärden på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: SVT/Arkiv

Berusad och våldsam man spottade på tågvärd

Uppdaterad
Publicerad

En berusad 30-årig man greps av polis ombord på ett tåg i Växjö efter att han spottat på en tågvärd. Händelsen inträffade vid 19-tiden under onsdagskvällen.

– Vi får in ett larm om att en berusad man uppträtt stökigt och spottat på en tågvärd ombord på tåget. En patrull anländer till Växjö centralstation och går ombord för att omhänderta mannen, säger Viktor Jensen som är jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Växjö.

Men 30-åringen som är hemmahörande i Övertorneå kommun, ville inte samarbeta med polispatrullen.

– Han gjorde våldsamt motstånd genom att kränga med kroppen och försvårade därmed gripandet. Patrullen fick använda både handfängsel och spotthuva på mannen, säger Viktor Jensen.

30-åringen omhändertogs och fick sova ruset av sig på polisstationen i Växjö. Han är nu misstänkt för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd mot polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.