Det nya kommunhuset ska stå färdigt våren 2021. Foto: Skanska/Sweco

Beskedet: Växjös nya kommunhus och station får bygglov

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om bygglov för Växjös nya kommun- och stationshus har överklagats flera gånger. I dag ogillades överklagan av den högsta instansen Mark- och miljööverdomstolen.

Under onsdagen meddelade Mark- och miljööverdomstolen att de inte ger prövningstillstånd på överklagan om bygglov för det nya stationen och kommunhuset i Växjö.

Lång väg för bygglov

Vägen till bygglov för Växjös nya station och kommunhus har inte varit helt spikrak. Det har tidigare överklagats till Länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen som bedömde att kommunen skulle beviljas bygglov. Nu senast överklagades ärendet till Mark- och miljööverdomstolen som i dag fastslog att det inte finns skäl att ge prövningstillstånd vilket nu innebär att Växjö kommun har sitt bygglov.

Byggnationen av stationen och kommunhuset har dock kunnat fortskrida då kommunen fått startbesked. De nya byggnaderna planeras stå färdiga under våren och sommaren 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.