Beslut om bostadsförsäljning skjuts upp Foto: SVT

Beslut om bostadsförsäljning skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Växjö skjuter upp beslutet om försäljning av kommunens bostäder till nästa fullmäktigemöte i mars. Innan man kan rösta vill oppositionen ha tydligare information om hur avtalen ska skrivas.

– Majoriteten har ställt en rad krav för försäljningen men det råder ganska stora oklarheter i hur juridiskt hållbara de är och det är det vi behöver få utrett innan slutgiltigt beslut fattas. Även om vi socialdemokrater fortfarande är emot att en försäljning ska ske överhuvudtaget, säger Ola Palmgren (S).

Ställa krav

Den blågröna majoriteten vill vid försäljning av Växjös kommunala lägenheter ställa krav på, till exempel, att köparen fortsätter följa den kommunala bostadskön och inte säljer lägenheterna som bostadsrätter. Oppositionen kräver mer information om dessa krav, innan kommunfullmäktige röstar om försäljningen.

Lägenhetsförsäljning i Växjö

”Lägenheterna ska säljas”

Nu har den blågröna majoriteten fram till nästa kommunfullmäktigemöte, den 15 mars, på sig att ta fram mer information.

– I sak kommer ingenting att ändras. Alla ledamöter har sina positioner klara så jag räknar med att det här ärendet kommer att beslutas i mars månad, säger Per Schöldberg (C).

Och vad tror du beslutet blir?

–  Ja beslutet blir att lägenheterna ska säljas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsförsäljning i Växjö

Mer i ämnet