Förre Kalmarspelaren Tobias Carlsson, nuvarande spelaren Herman Hallberg och akademichefen Jens Nilsson. Foto: Arkivbilder SVT / Bildbyrån

Starka reaktioner på Rydströms avsked

Uppdaterad
Publicerad

Att Kalmar FF väljer att göra sig av med tränaren och Kalmar FF-profilen Henrik Rydström väcker reaktioner bland både spelare och ledare.
– Det är jättesynd att man gör sig av med en sådan resurs, säger förre Kalmarspelaren Tobias Carlsson.

Herman Hallberg

Sent på söndagskvällen meddelade Kalmar FF:s styrelse att Henrik Rydström får lämna sitt tränaruppdrag och alla andra uppdrag i föreningen. Ett beslut som nu väcker känslor.

– Henke o jag har känt varandra under lång tid och vi har följts hela vägen sedan ungdomslagen så absolut kommer man att känna ett tomrum nu när han inte är kvar, säger Herman Hallberg spelare i Kalmar FF.

”Väldigt synd”

Tobias Carlsson

Den före detta Kalmarspelaren Tobias Carlsson tror att beslutet är en förlust för föreningen.

– Jag tycker att det är väldigt synd. Jag tror att Henke hade varit ett framtidsnamn för Kalmar FF. Jag vet vilket driv han har och vilka kunskaper han har. Han har ett sug att tillägna sig mer kunskap och han vill väldigt mycket med sitt tränarskap så det är jättesynd att man gör sig av med en sådan resurs, säger han.

Enligt klubbens ledning handlar beslutet om att laget inte nått de sportsliga målen. Magnus Krusell som är krönikör på P4 Kalmar undrar om det kan finnas andra orsaker bakom beslutet.

– I och med att han inte blir kvar i någon roll så känns det som att det finns någonting mer outtalat i bakgrunden. Det kanske är att han är en obekväm typ som tar mycket plats och ställer krav, men tänk om det är precis det som den här föreningen hade behövt, säger Magnus Krusell.

”Umgåtts nästan dygnet runt”

Jens Nilsson

Akademichefen för Kalmar FF, Jens Nilsson säger att han under flera år arbetat i ett nära samarbete med Henrik Rydström.

– Det är en gammal spelar- och tränarkollega. Vi har umgåtts nästan dygnet runt antingen personligen eller via mail under flera års tid så det är klart att det tär på mig det här beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer