Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Besvikelse i Åby/Tjureda efter besked om bandyhall

Publicerad

Det verkar inte bli någon bandyhall för den nyblivna elitserieklubben Åby/Tjureda efter att ha fått nej till höjt driftbidrag av Växjö kommun.

I februari tog sig bandylaget upp i elitserien. Snart påbörjades planerna på att bygga en bandyhall inför elitseriedebuten i höst. Kostnaden skulle enligt förslaget hamna på 43 miljoner kronor och klubben ansökte om att få höjt driftbidrag av Växjö kommun, från cirka en miljon kronor till drygt 4 miljoner kronor per år.

Inga beslut är fattade, men enligt ett muntligt förhandsbesked från kommunen så kan de låna ut pengar men är inte beredda att höja driftbidraget, rapporterar P4 Kronoberg och Smålandsposten. Men det är just driftbidraget som är nödvändigt för klubben.

– Låna pengar kan vi göra från vilken bank som helst, med säkerhet. Men en så stor anläggning kan inte drivas bara med ideella krafter. Vi måste ha åtminstone en anställd, säger Owe Svensson som är ordförande i klubben till Smålandsposten.

Kommunalrådet Anna Tenje (M) säger till Smålandsposten att kommunen vill ha en större egeninsats från sponsorer och andra intäkter för att det ska vara hållbart i ett längre perspektiv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer