Betongsuggor har placerats ut på den olycksdrabbade sträckan i stugområdet. Foto: Helmuth Petersson

Efter dödsolyckan: Nya farthinder sätts upp på vägen

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar samfälligheten till ytterligare krafttag för att få ner hastigheten på sträckan där dödsolyckan inträffade.

– Vi har redan massor av skyltar och har sprejat ”30” på vägen, men ändå kör folk för fort, säger Tommy Sturesson som sitter med i samfällighetens styrelse.

– Vi har satt ut hindren nu efter olyckan, som en tillfällig lösning. Men vi måste skaffa något mer långsiktigt framöver, fortsätter han.

Vägen som olyckan inträffade på är privat och sköts av områdets samfällighet. Nu har man ställt ut flertalet betongsuggor på den olycksdrabbade sträckan, med förhoppning om att bilister ska respektera hastighetsbegränsningen.

Mörbylånga

– Eftersom affären ligger här på andra sidan gatan så kör även folk som inte bor i området på vägen. De tar den kortaste vägen och det får man förstå. Men även 30-40 km/h känns alldeles för fort på den vägen, säger Marianne Petersson, även hon styrelseledamot i samfälligheten.

Osäkert om farthindren hjälper

– Vi har så mycket bilister som åker omkring här men som inte bor på området. När jag pratade med en annan journalist igår på telefon i sex-sju minuter så passerade 15 bilar utanför mitt fönster som inte tillhör någon av grannarna, säger Tommy Sturesson.

Men huruvida de farthinder som sattes upp under fredagen faktiskt får bilister att sakta ner återstår att se.

– Jag har hört att bilar redan har kört in i hindren, så jag ska cykla dit nu och se hur det ser ut, säger Tommy Sturesson och fortsätter:

– Vi har försökt förebygga att något hemskt skulle hända, men ändå händer det. Nu får vi se till att inget liknande händer igen. Men är man vid sina sinnens fulla bruk så kör man inte på det sätt som den föraren gjorde, och om inte polisen är där då och stoppar den så är det svårt att förhindra hemskheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet