I nästan två månader har det varit förbjudet att vattna i Ljungby kommun, nu hävs förbudet. Foto: SVT

Bevattningsförbud hävs i nästan hela Ljungby kommun: ”Varit lägre förbrukning”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag måndag råder inte längre bevattningsförbud i Ljungby kommun, med ett undantag, Bolmens samhälle. Beskedet kommer efter nästan två månader av bevattningsförbud.

Bevattningsförbudet i Ljungby kommun inleddes den 2 juni efter en längre torr period i början av sommaren. Nu har betydligt blötare juli förbättrat vattensituationen.

– Vad vi kan se är att det varit något lägre förbrukning nu i juli månad, säger Anna Andersson, biträdande VA-chef i Ljungby kommun.

Ljungby

Det råder däremot fortfarande bevattningsförbud i Bolmens samhälle.

– I Bolmens samhälle har vi brist på råvatten, vi håller på att bygga en ny brunn i samhället för att åtgärda detta så där råder fortfarande förbudet, säger Anna Andersson.

Samtidigt råder det fortfarande bevattningsförbud på flera andra platser i landet. Bland annat i Borgholms kommun och Emmaboda kommun. Där gäller bevattningsförbudet preliminärt till 30 augusti respektive 30 september.

KLIPP: Tar vatten från samma område – därför har Ljungby haft bevattningsförbud men inte Växjö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Även om det kommer regn är det inte troligt att bevattningsförbudet kommer att hävas i hela Ljungby kommun säger Carina Axelsson som är VA- och renhållningschef. Hör mer i klippet. Foto: SVT/Janerik Henriksson TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet