Stadsbiblioteket i Kalmar ska flytta till nya lokaler och erbjuder extra lång lånetid under stängningen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Biblioteket vill ha flytthjälp – uppmanar alla att låna mycket böcker

Publicerad

Om bara några dagar stänger stadsbiblioteket i Kalmar dörrarna för sista gången på sin nuvarande plats. Men innan det är dags att flytta alla böckerna till den nya adressen erbjuder de extra lång lånetid. På så sätt får de ”gratis flytthjälp”.

Under sensommaren och hösten kommer biblioteket att flytta in i nyrenoverade lokaler på Sveaplan. I byggnaden som från början var gamla Posthusets anrika lokaler men som på senare år varit både studenternas kårhus och därefter saluhall.

Extra lång lånetid

Måndagen den 24 augusti packas böckerna ner i flyttlådor och kommer inte gå att låna på en bra tag. Därför uppmanar biblioteket alla att låna så mycket som möjligt innan dess och behålla böckerna tills biblioteket öppnar i nya lokaler i höst.

Sen kan böckerna återlämnas på det nya stället.

Exakt när biblioteket kan öppna igen går inte att säga än men det bli någon gång under hösten 2020, troligtvis i oktober. Under tiden går det bra att låna böcker på filialbiblioteken. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.