Foto: Carl Carlert

Övningskörde – kraschade in i skyltfönster

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid kraschade en personbil in i en byggnad på företagsområdet Västra Mark i Växjö. Enligt polisen handlar det om en olyckshändelse: Personerna i bilen var ute och övningskörde när något gick väldigt snett.

Larmet kom in strax innan klockan 12 om en bil som kört in i ett skyltfönster till en utställningshall för bilar på Verkstadsgatan i Växjö. Bilen demolerats svårt i fronten då den även körde in i delar av byggnaden.

Övningskörde

Inget talar i dagsläget för att bilen körts in i butiken medvetet, utan det handlar sannolikt om en olyckshändelse. Föraren till bilen har inte körkort och övningskörde vid tillfället, uppger polisen.

– Det är en bil som färdats på Mörners väg, och som skulle svänga vänster in på Hammerdalsvägen, sen har det gått galet och man har kört rakt fram istället och hamnat rakt i skyltfönstret, berättar Jalle Karlsson, insatsledare på Värends räddningstjänst.

Oklart vem som är ansvarig

Två personer färdades i olycksbilen men ska ha varit ute ur bilen när räddningstjänsten kom till platsen. Passageraren, en kvinna i 45-årsåldern, fick föras till sjukhus med oklara skador.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, och det ska nu redas ut vem som i det här fallet kan anses vara ansvarig för olyckan: Den som övningskörde eller den som agerade handledare.

”Massor med glas”

Ingen i personalen inne på bilfirman skadades vid smällen.

– Min kollega stod och pratade med några kunder men inte precis där, berättar Torbjörn Nerle, säljare på företaget. Han satt på sitt kontor när olyckan inträffade och hörde att det small till i byggnaden.

Vad tänkte du?

– Man hinner inte tänka så mycket. Jag sprang ut och såg att det var massor med glas och en bil som står med högt motorvarv halvvägs inne i bilhallen. Det första man gör då är ju att kolla om någon blivit skadad, säger han.

Förutom skyltfönstret har även en av bilarna som stod utställd i bilhallen fått skador. Räddningstjänsten var efter krocken kvar på platsen för att bistå vid bärgningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.