Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 13 under julafton. När de kom till platsen var bilen helt övertänd och gick inte att rädda. Foto: Anders Bergön

Bil slukades av lågor under färd

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan ett på julafton larmades räddningstjästen om att en bil fattat eld under färd på riksväg 23 i närheten av Kråkenäsryd i riktning mot Åseda i Kronobergs län.

– Bilen stod parkerad vid en ficka intill vägen och var helt övertänd när vi kom till platsen, säger Fredrik Bengtsson som är insatsledare på Värends räddningstjänst.

Under räddningstjänstens insats stängdes vägen av för all trafik i omkring 25 minuter.

– Vi har inga uppgifter om vad som orsakade branden, men inga personer har skadats fysiskt i samband med händelsen, säger Fredrik Bengtsson.

Enligt polisen finns det i nuläget inga uppgifter om hur branden har startat eller om det finns någon misstanke om brott.

En bärgningsbil kallades till platsen för att transportera bort det som återstod av fordonet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.