Bilbränder på flera platser i Kalmar län – misstänks vara anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har det brunnit i både Ankarsrum och Nybro. Samtliga bränder tros vara anlagda och polisen utreder mordbrand respektive skadegörelse.

I centrala Ankarsrum eldhärjades två bilar som stod parkerad intill ett bostadshus. Eftersom bilarna stod så pass nära fastigheten och det fanns en spridningsrisk tvingades polisen bryta sig in i bostaden för att försäkra sig om att ingen människa befann sig i huset.

Båda bilarna kunde till slut släckas utan att branden spred sig till fastigheten.

Fler larm under natten

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning och polisen utreder händelsen som mordbrand, det utreds också om det kan finnas ett samband mellan nattens brand och tidigare misstänkt anlagda bränder på orten.

I Nybro har tre bilar brunnit och ytterligare en utsatts för annan skadegörelse.

Det första larmet kom strax efter klockan ett inatt, då en bil brann på en parkeringsplats i centrala Nybro. Tjugo minuter senare kom ytterligare larm om att två bilar brann på en annan parkeringsplats inte långt därifrån. Där hade även en tredje bil utsatts för annan skadegörelse.

Ingen misstänkt

Samtliga bilar kunde släckas och polisen har inlett en förundersökning om skadegörelse där man misstänker att samma gärningsperson, eller gärningspersoner, ligger bakom båda bränderna och skadegörelsen.

Polisen har inga misstänkta i någon av händelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer