• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Den unga mannen hittades svårt skadad utomhus på Stagneliusgatan i Kalmar. En stor polisinsats genomförde på morgonen tekniska undersökningar på området, något som enligt Robert Loeffel gett en klarare bild av händelseförloppet. Foto: SVT/Arkiv

17-åring kvar på sjukhus efter mordförsök: ”Har genomfört förhör”

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke i övre tonåldern som hittades svårt skadad på Stagneliusgatan i Kalmar i fredags natt hade flera stickskador på kroppen. Polisen säger nu att bilden av vad som har hänt har börjat klarna, men vill fortfarande inte ge några detaljer kring det misstänkta händelseförloppet.

– Vi har kunnat genomföra ett första preliminärt förhör med målsägande. Vi kan också berätta att det handlar om ett flertal stickskador på pojkens kropp, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i syd till SVT.

Intensivvårdas inte längre

Enligt Robert Loeffel har förhöret och den tekniska undersökningen på platsen gjort att man nu har en klarare bild av vad som kan ha hänt under natten då pojken hittades svårt skadad. Några detaljer kring det misstänkta händelseförloppet vill polisen dock inte ge i nuläget.

Pojken vårdades på IVA med svåra skador, men har fått lämna IVA och först till en annan avdelning. Ännu är ingen gripen för brott.

– Det finns ännu ingen misstänkt frihetsberövad i denna förundersökningen, säger Robert Loeffel.

KLIPP: 17-årig pojke hittad skadad – polisen utreder mordförsök

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.