Foto: SVT

Bilder från våldtäkt hittades i dator

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsvård och ungdomstjänst blir straffet för en 16-årig pojke som döms för våldtäkt på en jämnårig flicka.

Via sociala medier fick de kontakt med varandra och de möttes efter att flickan varit på en fest i Kalmar och druckit alkohol. Hon fick ledas in i den bil som 16-åringen tillsammans med en kamrat färdades i.

Några veckor senare greps 16-åringen av polis misstänkt för andra brott. När pojkens dator undersöktes hittades filmer och bilder från våldtäkten och därmed uppdagades vad flickan utsatts för. I en sekvens säger flickan ”nej sluta, jag vill inte”.

Utsatt situation

Pojken har under rättegången hävdat att det var frågan om frivilligt sex. Men i domen från Kalmar tingsrätt avfärdas det, och i stället slår domstolen fast att flickan till följd av kraftig berusning befann sig i en särskilt utsatt situation.

Pojken slipper fängelse på grund av sin låga ålder. Förutom ungdomstjänst i 85 timmar samt ungdomsvård ska han betala ett skadestånd på 115 000 kronor till flickan, rapporterar P4 Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.