– När jag såg vad som hände ringde vi 1177 och fick rådet att åka till akuten med alla som känt av elstötar, säger Maria Pham, ordförande i utbildningsföreningen PAX. Foto: Privat och Arkiv

Blixten slog ner i campus vid nollning – 14 studenter till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

14 studenter behövde uppsöka vård för lindriga skador efter ett blixtnedslag på lördagen.

– Det var chockerande att höra när folk fick elstötar genom armar och hela kroppen, säger Maria Pham, ordförande i utbildningsföreningen PAX.

Ringde 1177

Maria Pham var med som nykterhetsansvarig när ett 70-tal studenter hade välkomstfest. Plötsligt började det regna och åska kraftigt. Plötsligt slog blixten ned på innergården Slottstaden på campus i Växjö.

– När jag såg vad som hände ringde vi 1177 och fick rådet att åka till akuten med alla som känt av elstötar, säger hon.

Fick lämna akuten

Det var vid 15-tiden på lördagseftermiddagen, under sista nollningsdagen för nyblivna studenter, som blixten slog ner vid Slottstaden. Flera studenter sökte akut sjukvård, men samtliga 14 fick lämna sjukhuset senare under kvällen.

– Det är bara skönt att ingen blev ordentligt skadad, säger Maria Pham.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.