Foto: SVT Design

Bokföringsbrott: Falska inköp av kottar för tre miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 41 respektive 57 år gamla, åtalas nu av Kalmar tingsrätt misstänkta för en mängd olika ekonomiska brott. Bland annat har männen bokfört falska inköp av kottar för över tre miljoner kronor.

Bolaget som de båda huvudmännen drev tillsammans i Nybro kommun försattes i konkurs den 2 januari i år.

Enligt polisens förundersökning misstänks de båda männen bokfört 39 osanna inköpsfakturor av kottar till ett värde av tre miljoner kronor. Männen uppger i förhör att kottarna köpts in för att användas som heminredning.

Lurade företag

41-åringen pekas ut som huvudmannen i målet och har suttit häktad sedan mitten av maj i år. Han är även misstänkt för flera olika bedrägerier och grovt penningtvättsbrott.

Han ska bland annat ha lurat ett företag att leverera ridkläder och sportbehåar för hundratusentals kronor. De båda männen har under förhör nekat till brott, rättegången väntas starta den 19 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.