Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Karin Ahlgren/SVT

Borgholms stadshus utrymt – brandrök spred sig

Uppdaterad
Publicerad

Röken från branden i ett flerfamiljshus i Borgholm sprider sig och gör att bland annat stadshuset tvingas stänga. De anställda arbetar istället på distans.

– Det går inte att jobba där inne, säger Magnus Areskog säkerhetssamordnare på Borgholms kommun.

Förutom stadshuset påverkas bland annat socialkontoret och Viktoriaskolan som också håller stängt på grund av rökutvecklingen.

– Det sticker och luktar brandrök och vi kan inte äventyra personalens hälsa. Röken sveper in över centrala Borgholm, säger Magnus Areskog.

Borgholm

VMA utfärdat

Röken kommer från en brand i ett flerfamiljshus i Borgholm och boende och människor i området uppmanas att hålla sig inomhus. Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som gick ut under tisdagen ligger kvar.

– Det pågår ett intensivt arbete med de evakuerade, vi tar hand om personalen och är mycket tacksamma för den hjälp vi får från bland annat räddningstjänst och frivilligorganisationer, säger Magnus Areskog.

Magnus Areskog är säkerhetssamordnare i Borgholms kommun. Foto: Karin Ahlgren/SVT

Skola stängd

På Viktoriaskolan går cirka 170 elever upp till årskurs fem och alla elever har åkt hem.

– Jag tog beslut idag på morgonen att stänga skolan för det är så rökigt i lokalerna och en stor eloge till alla föräldrar som hämtade sina barn, säger rektor Ulrika Reinholdsson.

Personalen på skolan planerar att eleverna ska kunna ha skolgång under morgondagen men i vilka lokaler är ännu oklart.

– Vi sitter nu och försöker komma på alternativa lösningar och vi kommer att meddela vårdnadshavare under dagen, säger rektorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholm

Mer i ämnet