Bråk i Västervik – polis skadades i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 15 på lördagseftermiddagen larmades polisen till Stadsparken i Västervik efter att förbipasserande sett ett antal personer bråka med varandra i närheten av scenen.

När patrullen ingriper på plats utsätts en polis för våld och använder då ett så kallat elchockvapen (ECV) mot gärningsmannen. Polismannen skadades i ansiktet men bedömdes inte vara i behov av ambulanssjukvård.

– Det är en eller flera som gått till angrepp och det är möjligt att polismannen behöver bli omplåstrad även om det bedömdes att ambulans inte var nödvändig, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Västervik

Gärningsmannen lyckades fly och eftersöktes i området.

– Det vi gör nu är att vi samlar in de uppgifter vi kan genom förhör och signalement, exempelvis. Detta för att hitta personen som misshandlade polismannen i parken, säger Rickard Lundqvist.

Det finns i nuläget ingen preciserad brottsrubricering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet