Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
42 personer var skrivna i flerfamiljshuset som brann i Alvesta. Foto: Carl Carlert

Säng brann upp i Alvesta – utreds som grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus med 42 skrivna på adressen fick utrymmas på onsdagskvällen då någon tänt eld på en säng utanför ett förråd. En kvinna fördes till sjukhus och händelsen utreds som grov mordbrand.

Larmet om en brand vid området Rönnemyr i Alvesta kom vid 23:30 på onsdagskvällen. När blåljuspersonal kom till platsen hade drygt 50 personer samlats på platsen, och två tredjedelar av de boende i huset fick evakueras på grund av rökutvecklingen.

– Det är ett lägenhetshus och i källaren finns ett förråd. Utanför ett sånt förråd har en säng stått, och den har någon tänt eld på. Sängen brann upp. Vi misstänker därför att branden är anlagd, säger Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare. 

Hittat spår

Branden spreds inte vidare till våningsplanen ovanför. Händelsen utreds nu som grov mordbrand, men polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Det är avspärrat på platsen. Vi har ingen misstänkt, men vi har spärrat av för teknisk undersökning och har hittat vissa spår, Fabian Sandberg

Polisen uppger att de inte hunnit förhöra alla som befann sig på platsen.

En kvinna fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.