Foto: Räddningstjänsten Vimmerby

Brand i industribyggnad i Vimmerby

Uppdaterad
Publicerad

Vid 8.30-tiden under onsdagen kom ett larm om att det brann på taket till en industribyggnad i Vimmerby. Branden misstänks ha orsakats av ett konstruktionsfel i byggnaden, då strukturen är gjord i både stål och trä.

Ett tiotal ur räddningspersonalen är på plats för att släcka elden. Personalen på företaget som utför lackeringsarbete inledde släckningsarbetet och hade inledningsvis vissa svårigheter med att få kontroll på elden.

Branden har sedan spritt sig till kontorslokalen inomhus. Vid klockan 10:30 under tisdagsförmiddagen hade räddningstjänsten läget mer under kontroll.

– Rökutveckling har avtagit och vi har branden under kontroll. Vi håller på med att ta bort delar från taket för att komma åt en eventuell glödbädd, säger Magnus Svahn som är räddningschef i beredskap vid Vimmerby räddningstjänst.

Ingen person har kommit till skada i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.