Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Ricardo Garcia

Två barn misstänks för grov mordbrand i Alvesta

Uppdaterad
Publicerad

Två barn misstänks för grov mordbrand efter branden på Prästängsskolan i Alvesta. Delar av byggnaden totalförstördes i branden.

Då barnen är under 15 år och därmed inte straffmyndiga kommer utredningen att lämnas över till socialtjänsten.

– Jag har fått del av allt som polisen gjort på plats och håller på att gå igenom det. Jag kan inte gå in på vad som framkommit i olika förhör, det är viktigt att alla inblandade får ge sin version utan att påverkas, säger Lise-Lotte Norström, vice chefsåklagare.

Det automatiska brandlarmet löstes ut vid klockan 12.16 på tisdagen. När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av rökutveckling på en del av skolans tak.

– Delar av byggnaden är totalförstörd och vi jobbar nu för att få branden under kontroll, sa Annie Lennartsson, räddningsledare på Värends räddningstjänst under eftermiddagen.

Utdraget släckningsarbete

Enligt räddningstjänsten är förskoledelen rök- och vattenskadad, två klassrum på lågstadiet är förstörda och en byggnad har grävts av med hjälp av en grävmaskin för att försöka säkra branden från spridning.

Polisen meddelade tidigare att det befann sig tre personer i byggnaden när branden bröt ut, men de tog sig ut oskadda. En förundersökning om grov mordbrand har upprättats.

Räddningstjänsten lämnade platsen 21.30 på tisdagskvällen och efterbevakning kommer att pågå till klockan 9 på onsdagsförmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.