• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt. Foto: Carl Carlert

Villa i Nottebäck brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Nottebäck började brinna under måndagsmorgonen. Huset gick inte att rädda, då det var helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.

Larmet om branden kom vid halv åttatiden på måndagsmorgonen. Det brann då i en villa i Nottebäck, söder om Norrhult i Uppvidinge kommun.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden dock så omfattande att det inte gick att rädda huset.

– Villan var helt övertänd när vi kom fram. Tyvärr fanns det inget att göra, berättar insatsledaren Jonas Holmberg på räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Tre personer som befann sig i villan när det började brinna tog sig ut. Hur branden startade är än så länge oklart. Polisen är på plats.

15 brandmän var under morgonen på plats, men nu avvecklas insatsen efter hand. Fokus ligger nu på att skydda intilliggande byggnader och låta huset brinna ner.

Fokus ligger nu på att skydda intilliggande byggnader. Foto: Carl Carlert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.