Foto: arkivbild TT

Brandstationen i Rävemåla läggs ner

Publicerad

Räddningstjänsten Östra Kronoberg meddelar under tisdagen att stationen i Rävemåla i Tingsryds kommun avvecklas. Bemanningsproblem är orsaken.

Under flera år har räddningstjänsten Östra Kronoberg försökt rekrytera personal till stationen i Rävemåla. Men problemen med att hitta personal gör att det inte går att upprätthålla beredskap.

– Vi har förlorat rekryteringskampen och måste därför meddela att stationen i Rävemåla kommer avvecklas på grund av personalbrist, skriver räddningstjänsten Östra Kronoberg i ett pressmeddelande.

Tingsryd

Vill hitta en ”civilinsatsperson”

För att kunna ha beredskap med två personer dygnet runt hade minst fyra eller fem personer behövt rekryteras.

Räddningstjänsten ska undersöka med föreningar och boende på orten om det är möjligt att skapa CIP, civilinsatsperson; alltså frivilliga som samarbetar med räddningstjänsten och som får larm om till exempel brand, hjärtstopp eller trafikolycka och som kan vara en första hjälpande person på plats.

Räddningstjänsten Östra Kronoberg tänker också försöka att stärka beredskapen på närliggande stationer, skriver de i pressmeddelandet.

Såhär rapporterade SVT Småland om rekryteringsproblemen i Rävemåla i januari:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet