Bröder döms för grov stöld

Publicerad

Det var i mitten av februari som två bröder, 36 respektive 37 år gamla, gjorde ett inbrott i ett hus i Kalmar kommun. En 48-årig man som är bosatt på adressen var bortrest på semester i Thailand, men en granne ringde och larmade polisen.

Vid lunchtid samma dag stötte en polispatrull på en bil i vilken de båda bröderna färdades i. I bilen fann polisen flera föremål som enligt anmälan skulle ha försvunnit i samband med inbrottet i villan. De fann även flera vapen, bland annat en yxa och ett avsågat hagelgevär inlindat i en strumpa.

I närheten av bilen fann polisen även senare en väska, som enligt tingsrätten, troligtvis ska ha kastat ut ur bilen. I denna återfanns stöldgods från inbrottet i villan.

Stal kassaskåp

En månad senare, i samband med en husrannsakan hos brödernas föräldrar, fann polisen även ett kassaskåp som stulits i samband med ett annat inbrott. Det gjordes även fynd av ytterligare föremål som anmälts försvunna.

37-åringen döms till tre års fängelse bland annat för grov stöld och grovt vapenbrott. 36-åringen döms till nio månaders fängelse för bland annat grov stöld och brott mot knivlagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer