Ishallen i Västervik och Tingsrydspelare från en hemmamatch i januari i år Foto: SVT/Bildbyrån

Supporterbuss tappade två hjul – bultar kan ha lossats avsiktligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att någon har lossat hjulbultar på den buss med Taifs supportar som tappade två däck under hemresan från Västervik. En förundersökning har nu inletts.

Polisen har inlett en förundersökning om framkallande av fara för annan.

– Som tur var kom ingen till skada, men vi ser allvarligt på händelsen och därför har vi inlett en förundersökning, säger Ulf Gollungberg, förundersökningsledare på polisen i Västervik som håller i utredningen.

Två bakhjul lossnade

Det var i fredagskväll när Taifs supportrar Gröna Bridagen skulle åka hem efter en match i hockyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik som olyckan inträffade. 

Bussen med tingsrydssupportrar hann bara köra två mil på E22 innan två bakhjul lossnade. Chauffören lyckades styra emot och hålla sig på vägbanan till han fick stopp på bussen. Ingen av de 16 supportar som befann sig på bussen kom till fysisk skada.

Polisen hoppas få in tips

Den inhyrda bussen hade stått parkerad intill ishallen i Västervik från halv sjutiden på fredagskvällen till ungefär halv tio. Nu hoppas polisen att någon ska ha sett något och kan tipsa dem.

– Vi hoppas att någon har gjort några iakttagelser, så att vi kan komma vidare i utredningen på det sättet, säger Ulf Gollungberg.

För drygt en vecka sedan vandaliserades ishallen i Tingsryd. Någon hade hackat stora hål i isen och tagit pengar ur ett kassaskåp. Tjuvarna hade  skrivit ett meddelande till TAIF där de tackade för pengarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.