Inga shorts för chafförer Foto: SVT

Busschaufför i Kalmar vill ha shorts

Publicerad

En manlig busschaufför på länstrafiken i Kalmar kräver att få få köra sin buss med bara ben som sina kvinnliga kollegor.

Men Karl-Johan Bodell som är trafikdirektör på Länstrafiken i Kalmar tycker inte att det är en passande uniform.

– Vi vill att man ska vara uniformsklädd i yrkesrollen som busschaufför och det är man inte om man har shorts, säger Karl-Johan Bodell trafikchef på Kalmar länstrafik.

Busschauffören anser att det är diskriminerande att kvinnor får bära kjol medan män inte får ha varken kjol, kilt eller shorts. Han menar vidare att problemet har blivit extra kännbart under den varma sommaren.

Kalmar länstrafik JO-anmäld

Busschauffören har därför gjort en JO-anmälan om att anställda på Kalmar länstrafik i dagsläget kan varnas om de bryter mot klädkoden.

– Vi har redan i samband med upphandlingen bestämt vad vi skulle ha för uniformskrav med de fackliga representanterna, säger Karl-Johan Bodell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.