Foto: Foto: Skanska/Sweco

Bygglovet för nya kommunhuset upphävt – kommunen överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Bygglovet för det nya stations- och kommunhuset i Växjö avslås, skriver Länsstyrelsen Kronoberg i ett pressmeddelande.

Anledningen till beslutet är att det saknas en tydlig plan för parkeringsplatser i området runt huset. I plan- och bygglagen finns det krav på att det i skälig utsträckning ska finnas parkeringar, antingen på tomten eller i närheten.

I ett pressmeddelade skriver Länsstyrelsen Kronoberg att deras bedömning är att den plan som finns inte är tillräckligt preciserad vad gäller antal parkeringsplatser och var de kommer att finnas. Därför väljer myndigheten nu att avslå kommunens bygglov, efter att ha fått in ett överklagande från en fastighetsägare i närheten.

Kommunen överklagar

Kommunalrådet Anna Tenje (M) berättade på fredagseftermiddagen att en överklagan lämnats in och att kommunen inte delar Länsstyrelsens uppfattning om att planen för parkeringssituationen inte skulle vara tydligt beskriven.

– Vi kan konstatera också att länsstyrelsen inte har använt sig av sina bästa kommunikativa färdigheter i det här fallet. Växjö kommun nåddes av nyheten via medier och vi hade inte fått några indikationer på beslutet innan, säger kommunalrådet Anna Tenje (M).

Anna Tenje (M) hoppas att överklagan ska bära frukt och säger att bygget kommer att fortsätta under tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nytt kommunhus i Växjö

Mer i ämnet