Bytte julbord mot vinterbord – fick kritik: ”Hur tänker ni?” ”Rädda julbordet!”

Uppdaterad
Publicerad

På en restaurang i Tävelsås utanför Växjö har man i ungefär tio år serverat julbord men i år sker en förändring. Företaget byter ut julbordet till vinterbord, något som har kritiserats av flera.

– Det är inte så att vi har julbord och kallar det för vinterbord. Det här är ett helt nytt koncept, så det är inte så att någon har varit hos oss och varit missnöjd. Det är bara folk som har blivit upprörda för att vi kallar det vinterbord istället för julbord, säger företagaren Majja Almqvist Rieger. 

Förlänger säsongen

Syftet med det nya konceptet vinterbordet är att förlänga säsongen, en fördel för dem som inte hinner gå på julbord innan jul menar gården.  

– Av förståeliga skäl bokar man ju inte ett julbord i februari. Hur gott det än är, tror jag att man är rätt klar med det efter jul, säger hon.

“Hur tänker ni med vinterbordet?”, “Rädda julbordet” och “jul kränker icke kristna” det är en del av kritiken som gården fått bemöta sedan de beslutade att införa vinterbord istället. 

– Det är ganska osaklig kritik men man måste ändå bemöta den. Det kryper ändå under skinnet på en fastän man vet att det inte har någon substans.

Även mycket kärlek

Men gården har inte bara fått kritik.

– Vi har fått så otroligt mycket kärlek och våra kunder verkar sugna på något nytt så det kommer att bli kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.