Hunden ska enligt vittnesmål suttit i bilen i minst 1,5 timme. Foto: TT

C-politiker döms för misshandel – uppmanas att avgå

Uppdaterad
Publicerad

En kommunpolitiker i Kalmar län döms för att ha misshandlat och hotat en ung kvinna. Politikern uppmanas nu att avgå.

Mannen som representerar Centerpartiet i en kommun inom Kalmar län döms för misshandel och olaga hot till 75 timmar samhällstjänst och att betala drygt 12 000 kr i skadestånd till den unga kvinnan. 

– Vi har ett avtal som alla förtroendevalda skriver på där man egentligen förbinder sig att avsäga sig sina uppdrag om man blir dömd för grövre brott. Vi ser allvarligt på det som har hänt, säger Filip Qvarnström, ombudsman för Centern i Kalmar län.

Skulle tingsrätten istället valt fängelse som påföljd rör det sig om två månaders inspärrning.

Mörkat uppgifter för partiet 

C-politikern är sedan tidigare dömd för flera brott bland annat för misshandel och rattfylleri, något som tidningen Barometern var först att berätta om. 

– Det är något som kommit fram på senare tid, så det är någonting som har mörkats för partiet och inte förts fram till oss. Han har nu i efterhand erkänt att det är så det ligger till, säger Filip Qvarnström. 

Nu uppmanas politikern att avgå. 

– Han kommer att uppmanas att lämna sina uppdrag och det hoppas vi att han hörsammar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.