Foto: SVT/TT.

Efter nedskärningen – Cementa stödjer ny utveckling av Sydöland

Uppdaterad
Publicerad

Efter Cementas nedskärningar presenteras åtgärder för att motverka de negativa följdeffekterna i kommunen. Konkret ger företaget ett bidrag på 1 500 000 kronor till utveckling av olika näringslivsprojekt.

För drygt ett år sedan kom beskedet att Cementa Sverige hade för avsikt att göra en stor driftsnedskärning på cementfabriken i Degerhamn. Sedan dess har 75 anställda blivit sex.

Under fredagen tillkännagavs ett samarbete mellan kommunen och företaget för att motverka de negativa följdeffekterna av nedskärningen.

– Cementa kommer att bidra med 500 000 kronor per år under en treårsperiod. Det ska poängteras att detta inte har något att göra med kraven på återställning av markområdet utan det handlar om investeringssatsningar för att hjälpa oss vidare i de omstruktureringar som planeras för Sydöland och som ska bidra till ett för framtiden hållbart Sydöland, säger Ann Willsund, kommundirektör

Aktörerna ska driva flera projekt under perioden 2020-2022. Bland annat föreslås aktiviteter och insatser runt Bergstiden, kalkbrottet samt hamnsatsningar, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet