Foto: TT och Polisen

Chaufförer utsatta för stenkastning vid Hultsfred – en person till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två lastbilschaufförer blev under natten till fredag utsatta för stenkastning i höjd med Hultsfred. En av personerna fick föras till sjukhus. Polisen utreder händelserna som grov misshandel.

Båda chaufförerna färdades norrut på riksväg 23. Första händelsen inträffade vid klockan 01.50. Stenen hade krossat vindrutan och hamnat inne i förarhytten.

Föraren fick enligt polisen en sårskada i huvudet, men hade själv kunnat ta sig hem då polisen blev larmad.

Cirka femton minuter senare kom larm om ytterligare en stenkastning. Även här hade en lastbil fått rutan krossad. Föraren fördes med ambulans till sjukhus med splitterskador i ansiktet samt bröstsmärta.

”Kastats från mötande bil”

Stenkastning mot danska fordon i Skåne har fått mycket uppmärksamhet under sommaren, men i detta fallet rörde det sig om svenskregistrerade lastbilar med svenska förare.

– Efter samtal med chaufförerna misstänker vi att stenarna kastats från en mötande bil. Stenarna var stora som tennisbollar och har träffat rutan med en fruktansvärd kraft, säger Robert Loeffel.

Knapphändiga uppgifter

Då det varit mörkt ute har chaufförerna kunnat lämna väldigt knapphändiga uppgifter, och polisen vädjar därför till allmänhet som kan ha sett något som kan hjälpa till.

Polisen rubricerar båda ärendena som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.