Trolle Rhodin är cirkusdirektör på Brazil Jack. Foto: SVT

Cirkusens skyltar vandaliserade i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

I nästa vecka kommer Cirkus Brazil Jack till Ljungby. Inför besöket har reklamskyltar satts upp i kommunen och dessa skyltar har någon nu klottrat på. 

– Det händer ibland att de förstör våra skyltar. Det är mest unga som tycker att cirkus är djurplågeri, men de har ingen fakta, säger Trolle Rhodin, Brazil Jacks cirkusdirektör.

På skyltarna står bland annat ”djurplågeri” med svarta bokstäver.

VILDA DJUR PÅ CIRKUS

– Det finns cirkusar som missköter djur, det vet jag. Men vi är en av de cirkusar som tar bäst hand om djur. Vi vill inte att djur ska ha det dåligt. Kan vi inte leva upp till de kraven som finns för att djuren ska ha det bra, så har vi inte djur, säger Trolle Rhodin.

Slutat med vilda djur

SVT Nyheter Småland har tidigare rapporterat om Harald Hjalmarsson (M), kommunpolitiker i Västervik kommunpolitiker, som vill förbjuda vilda djur på cirkus. I samband med detta intervjuades Trolle Rhodin, som då berättade att Cirkus Brazil Jack slutat med vilda djur.

– Vi har inte haft vilda djur på över femton år, ändå blir vi anklagade. Det är bara ett stort, onödigt missförstånd, säger han nu om de förstörda skyltarna i Ljungby.

Åtgärdat problem

Cirkusen har fått mindre anmärkningar under länsstyrelsens senaste inspektion, men Trolle Rhodin menar att man åtgärdat problemen.

– Det åtgärdas direkt. Åtgärdas inte problemen kan man få djurförbud och man får inte turnera. Vi finns ju kvar, om vi misskött oss hade vi inte kunnat turnera, säger han.

”Ska inte stoppa oss”

Att skyltarna förstörts stoppar inte cirkusen från att besöka Ljungby.

– Det är bara dumt, det är bara vandalisering. Något sådant där ska inte stoppa oss. Publiken vet att vi inte har vilda djur, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VILDA DJUR PÅ CIRKUS

Mer i ämnet