Stora Coop på Norrekmark i Växjö en av många Coop-butiker runt om i landet som håller stängt på grund av IT-attack. Foto: SVT

Coop-butik i Växjö håller stängt: ”Aldrig varit med om något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av en it-attack håller flera Coop-butiker stängt under lördagen. Coop-butiken på Norremark i Växjö väntar på besked från centralt håll om när de kan öppna igen.

– Det funkar inte att slå in varor i kassan och det funkar inte att ta betalt, så det är svårt att hålla öppet, säger butikschefen Karl Josefsson.

”Väldigt tragiskt”

Det var kring halv sju tiden på fredagskvällen som Coops kassasystem slutade fungera runt om i landet. Orsaken ska vara en it-attack mot en av Coops leverantörer.

– Jag har aldrig varit med nåt liknande. Det är väldigt tragiskt och beklagligt för alla våra kunder. Vi hoppas kunna öppna igen nu på eftermiddagen, Karl Josefsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.