Foto: SVT

Seniorer drog på raggartur

Uppdaterad
Publicerad

En lite annorlunda cruising gick av stapeln på Öland på torsdagen. Ett tiotal raggarbilar tog med de boende på äldreboendet Äppelvägen i Färjestaden på en nercabbad tur i solskenet.

– Det var jätteskönt, det var bra. Det är roligt att de tänker på oss, det här vill jag göra om, säger Kerstin Isacson, boende på Äppelvägen i Färjestaden.

– Vi fick uppleva gamla tider. Det här gör att man svetsas samman mer än att bara sitta och titta på fyra väggar, säger Lars Cullin.

Under bar himmel

Tillsammans med de övriga boende på äldreboendet Äppelvägen passade de på att åka med en tur i de välpolerade vrålåken som deltog i cruisingen. Förra året anordnades en 50-talsdag och en mindre cruising. I år valde man att satsa på nercabbade bilar.

– Vi gör det här för att sätta guldkant på tillvaron. Man behöver något att se fram emot på vardagarna, säger Jenny Westerlund som är enhetschef på Äppelvägen.

Nykter raggarrunda

En av de som hade kommit för att skjutsa de äldre i sin bil var Eddie Nyboe. Han hade med sig sin gröna Cadillac DeVille från 1970.

– Det här är det roligaste på hela året, att köra pensionärerna. Det är kul och de är väldigt tacksamma.

Vad är det som är roligt?

– Det är glädjen de får när de får åka, det är gamla minnen som kommer. Det är mycket prat i bilen om vi säger så.

Hur skiljer sig en sådan här cruising från andra?

– Det är ju nyktert, säger Eddie Nyboe och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.