Peter Ingvarsson från Figeholm var en av deltagarna i traktordemonstrationen mot landsbygdens avveckling som ägde rum i Oskarshamn under lördagen. Foto: Karin Ahlgren

De demonstrerar för Oskarshamns landsbygd

Uppdaterad
Publicerad

Traktorer, hästsläp och vanliga personbilar – med hjälp av de fordonen genomfördes en timmes lång manifestation för landsbygden i Oskarshamn under lördagen.

– Det var nog omkring 20 fordon som deltog i demonstrationen, säger Karola Algesson från Misterhults hembygdsförening.

Demonstranternas syfte var att protestera mot avvecklingen av landsbygden, som de anser får stå tillbaka jämfört med staden.

– Vi vill ju att folk ska kunna leva och bo på landsbygden och det ska finnas arbetstillfällen, säger hon.

-  Vi har den här demonstrationen ihop med LRF för att vi vill protestera mot avvecklingen av landsbygden helt enkelt.

Körde traktor till demonstrationen

Peter Ingvarsson från Figeholm var en av demonstrationens deltagare. Han hade kört till Oskarshamn i sin traktor och förklarar sitt deltagande med att han tycker att det förhållandet mellan stad och landsbygd är orättvist.

– Det känns inte som att landsbygden ska få finnas, säger han.

Under en timmes tid körde kortegen med fordon och plakat runt i Oskarshamn för att skapa uppmärksamhet och torgföra sina budskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.