Björn Mortensen, programledare och producenten Max Brunh märker att podden fått ett genomslag. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

De gör en podd om manliga känslor – ”Bevisligen något som behövs”

Uppdaterad
Publicerad

Kalmarprofilen Björn Mortensen gör tillsammans podcastproducenten Max Brunh en podcastserie om manliga känslor. I måndags var det premiär och programmet har väckt stort intresse.

– Det har varit jättebra respons, vi har fått flera hundra meddelanden av folk som har frågor och kommer med tips, säger Björn Mortensen som är programledare.

Döden och livet efter

I första programmet medverkar Pigge Werkelin, som förlorade sin familj i tsunamin i Thailand 2004. Han säger bland annat det är ”skitenkelt” att vara död, men att leva efter att någon har dött är ganska komplicerat.

Några av de andra som är med i programmen är komikern Johan Wester som är känd från tv-progammet Hipp Hipp, äventyraren och idrottaren Aron Andersson samt Kjell Enhager, föreläsare och coach. Intervjuerna är gjorda i programgästernas hem.

– Jag är förvånad över hur de öppnat sig. Det gäller att börja prata om något som inte är fotboll, öl, fester eller jobbet, utan att faktiskt ställa en riktig fråga, säger Björn.

Vill få med unga i podden

Max Bruhn hoppas på att de lite yngre ska komma med i programmet framöver.

– Det var lite anledningen att jag gick med i det här, just att få den yngre generationen att öppna upp sig. Yngre killar i vår generation har lättare att prata men det är en bit kvar, menar han.

Tio avsnitt av podcasten Livet&Döden och Allt Däremellan är planerade.

– Bevisligen är det något som behövs. Och vi hoppas så klart att kunna göra många säsonger till i det här ämnet, säger Björ Mortensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.